Kjoledesign

2. aug, 2013
2. aug, 2013

Plutselig en dag fant jeg ut at kjolene våre må ha et navn. Opprinnelig er dette en ensfarfget kjole jeg kjøpte i India, og jeg tok den med til en tekstilfabrikk i Kathmandu for å sy den opp, da den ver for lang for meg. Jeg stod ved klippebordet og så på bomullstoffet, og ved siden av lå et stoff, samme farge men med tibetansk tekst og symboler. 

Jeg spurte om de kunne lage en prøve, ved å kombinere det trykte stoffet med det ensfargede, sette på en lomme og endre litt her og der. Resultatet ble så vellykket at jeg tenkte JA, jeg bestiller 45 stk. Alle kjolene solgte under en uke etter at jeg kom hjem den sommeren. Og ny bestilling ble gjort. Siden den gang har vi solgt disse kjolene non-stop. Med stadige forbedringer og nye farger.

Den største forandringen, er at nå produseres kjolene på en hyggelig liten fabrikk i Bali. I Indonesia har de bedre innfarging og trykk-kemikalier enn i Nepal. Det betyr at stoff og trykk er fargeekte (selvfølgelig) og at vi er trygge på at kundene får et plagg de kan ha lenge. Bomullskvaliteten fra Bali er helt nydelig - jeg ragger rundt på scooter til de forskjellige stoff-butikkene og ble igrunn overrasket over hvor bra bomullen var på det siste partiet...

Fra det tibetanske trykket fra Nepal, lager vi nå egne design, både Tove og jeg - noe vi synes er utrolig gøy! Det er ikke spesielt enkelt, da kunnskaper om Photoshop og Illustrator er nødvendig. Det tar lang tid, men noe av det som har blitt varemerket vårt er nettopp trykk på stoffer. Det er det som gav ideen til FABEL-KJOLER. Det er rett og slett fabuleringer med tekst og bilde, for å skape et uttrykk, en fortelling. 

Så det som kommer i neste omgang, er et norrønt trykk med masse runer, vikingbåter og den norrøne skapelsberetningen som finnes på Wikipedia. Det andre trykket er Rumi-dikt og bilder jeg har tegnet, veldig inspirert av en bok jeg har som heter "The Illuminated Rumi". Noen av tegningene mine er tildels like de som illustratør Michael Green laget for Coleman Barks' Rumi bok. Håper jeg ikke blir saksøkt! : ) jeg føler meg i grunn på den trygge siden her. Men for dere som ikke kjenner til Jelaluddin Rumi, så levde han i Tyrkia i midten av den 13ende århundre. Diktene er tidløse og metaforiske. De handler om oss!

Så her er det mye planlegging av mere FABEL klær, i første omgang kjoler som er både lange og korte (se bilder av kjoler). 

Hjertelig hilsen Hege

2. aug, 2013

"Dancing in the light of consciousness"